Om Kbh-centret

Kbh center udefra uden logoBuddhistisk Center København repræsenterer Diamantvejsbuddhismen, som den praktiseres inden for den tibetanske Karma Kadjy Skole.

Lær metoder til udvikling af sindet

Buddhistisk Center København har eksisteret siden i 1972 og er Danmarks største buddhistiske center. Der er stor aktivitet i centret med foredrag, meditation og kurser – et udtryk for Diamantvejsbuddhismens levende overførsel af viden og metoder. Her er rig mulighed for at lære Diamantvejens effektive metoder at kende – metoder til udvikling sindets potentiale. Det faste program samt størstedelen af kurserne er gratis.

Blandt de første buddhistiske centre i Vesten

Centret blev grundlagt af ægteparret Hannah og lama Ole Nydahl på opfordring af deres lærer H.H. D. 16. Karmapa, og er et af de allerførste buddhistiske centre i Vesten. Karmapa, der er overhoved for Karma Kadjy Skolen, navngav centret Karma Drub Djy Ling – ”Stedet for Karmapas Praksislinie”. I daglig tale kaldte Karmapa dog centret for ”Modercentret”, fordi der herfra skulle udgå et stort antal buddhistiske centre og grupper i hele verden.

Center for lægmandsbuddhister

Buddhistisk Center København er et center for lægmandsbuddhister – ikke et kloster. Det består af tre villaer på Svanemøllevej, som også rummer ca. 30 beboere. Herudover benytter mange buddhister fra København og opland ligeledes centrets potentiale. Alt arbejde i centret foregår frivilligt, ulønnet og på grundlag af venskab og idealisme. Centrets økonomi er baseret på huslejen fra beboerne samt penge fra bidragydere.

Centret er åbent for alle nysgerrige i forbindelse med program.